Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 320 g água
- 20 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha
- 50 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 10 g manjericão
- 150 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em lâminas
- 350 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- ½ malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 150 g queijo ricota
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 150 g salsichas picantes cortadas em rodelas
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto
30 Min
Risoto à portuguesa
1sa
Risoto
30 Min
Telhas de polvilho
6h
Biscotti
2 Std. 30 Min
Conchas recheadas com queijo de cabra e chouriço
1sa
Cocktail de cerveja e morango
5 Min
Batido de maracujá
5 Min
Rocky road
8sa
Risoto de camarão e leite de coco
30 Min
Risoto de frango com frutos secos
35 dk
Risoto de tomate e frango recheado com limão e ricota
45 Min