Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 150 g amêndoa s/ pele
- 80 g pistácio s/ casca
- 100 g avelã com pele
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g açúcar
- 100 g água
Gelado
- 600 g açúcar
- 30 g glucose
- 100 g água
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 8 ovos
- 500 g leite
- 1 c. chá de cremor tártaro
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Tulipas
- 150 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 150 g açúcar
- 150 g farinha tipo 55
- 150 g claras de ovo (aprox. 4-5 claras )
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3943.3 kJ / 942.5 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 105.3 g
- Tłuszcz
- 54.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 120.3 mg
Alternatywne przepisy
Petits Fours de amêndoa
30 min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2 Std. 30 Min
Panacota de maracujá
5 Std. 10 Min
Gelado de ovos-moles
8h 50min
Macarons com creme de lavanda
5h 20min
Ovos-moles
1 godz.
Pão em vasos
1 godz. 45 min
Cristas de galo
2 Std.
Soufflé de caramelo
1 Std. 5 Min
Ovos-moles de Aveiro
50 min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 godz. 15 min
Crepes
35 min