Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 180 g amêndoa s/ pele
- 70 g tâmaras medjool s/ caroço
-
15
g mel
lub 15 g xarope de ácer - 1 c. chá de aroma de baunilha
- 1 pitada de sal
Mousse de menta
- 150 g água
- 170 g chocolate p/ culinária (70% cacau)
- 1 c. chá de essência de menta
Ganache
- 40 g chocolate p/ culinária (44% cacau)
-
90
g mel
lub 90 g xarope de ácer - 60 g óleo de coco
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate
3 Std.
Piza Margarita
1 godz. 45 min
Gelado de caramelo com crocante
8h
Gelado de uva
8h
Iogurte de soja
12 Std. 10 Min
'Sidra'
45min
Gelado de canela
6h
Mousse de aveia
8h
Gelados de três chocolates
8 Std. 20 Min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1ωρ.
Néctar de fruta
5 λεπτ.
Bebida de soja
4u. 45min