Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de mandarina
-
650
g mandarina cortada em quartos
lub 650 g tangerina cortada em quartos - 50 g açúcar
- 30 g amido de milho
Panacota de amêndoa
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 400 g natas
- 90 g licor de amêndoa amarga
- 1 vagem de baunilha (só as sementes)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 766.6 kJ / 183.2 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 15.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa ácida picante
4h 45min
Summer pudding
8 Std.
Petit-fours
48 Std.
Sachertorte
1 Std. 50 Min
Cheesecake de açaí e frutos secos
10 Std.
Tempura de coco e legumes da primavera
30min
Bolo de cranberries e pistácios
1h
Alfajor
1h 20min
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2u.
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Bolo de tâmaras com natas
1h
Tiramisu
5 Std. 20 Min