Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Mehl
- 20 g Zucker
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Kirschfüllung
- 80 g Mandeln
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- 10 Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft und Sirup aufgefangen
- 1 Prise Salz
-
350
g Sauerkirschen, entsteint
lub 350 g Kirschen, TK, aufgetaut - 1 Pck. Tortenguss, rot
Baiser und Fertigstellung
- 140 g Zucker
- 3 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1192 kJ / 282 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brombeer-Cheesecake
5 Std. 30 Min
Früchtekuchen-Torte
7 Std.
Apfel-Mandel-Cupcakes mit Karamellcreme
2 Std. 30 Min
Himbeer-Swirl-Cheesecake
7 godz. 30 min
Melonen-Käsekuchen
3h 45min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 Std.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h
Amaretto-Cupcakes
3u.
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8h 40 min
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min