Kirsch-Baiser-Tarte

Kirsch-Baiser-Tarte

3.4 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    75 g
  • Mehl
    190 g
  • Zucker
    20 g
  • Wasser, kalt
    50 g
  • Salz
    1 Prise
Kirschfüllung
  • Mandeln
    80 g
  • Butter weich, in Stücken
    70 g
  • Zucker
    20 g
  • Ei
    1
  • Amarenakirschen, in Sirup abgetropft und Sirup aufgefangen
    10
  • Salz
    1 Prise
  • Sauerkirschen entsteint
    350 g
    350 g Kirschen, TK, aufgetaut
  • Tortenguss, rot
    1 Pck.
Baiser und Fertigstellung
  • Zucker
    140 g
  • Eiweiß zimmerwarm
    3
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1192 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...