Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Baiser-Tarte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten75 g
-
Mehl190 g
-
Zucker20 g
-
Wasser, kalt50 g
-
Salz1 Prise
Kirschfüllung
-
Mandeln80 g
-
Butter weich, in Stücken70 g
-
Zucker20 g
-
Ei1
-
Amarenakirschen, in Sirup abgetropft und Sirup aufgefangen10
-
Salz1 Prise
-
350 g Kirschen, TK, aufgetautSauerkirschen entsteint350 g
-
Tortenguss, rot1 Pck.
Baiser und Fertigstellung
-
Zucker140 g
-
Eiweiß zimmerwarm3
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1192 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Luftikus
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brombeer-Cheesecake
5 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 godz. 10 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 godz.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6 godz. 30 min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 godz. 30 min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 godz. 30 min