![Kirsch-Baiser-Tarte Kirsch-Baiser-Tarte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4aecd076-00c7-4e18-bc2c-b086695b270c/Derivates/48fc12ae-e1d6-4145-99c2-6d3e687830cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Mehl
- 20 g Zucker
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Kirschfüllung
- 80 g Mandeln
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- 10 Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft und Sirup aufgefangen
- 1 Prise Salz
-
350
g Sauerkirschen, entsteint
lub 350 g Kirschen, TK, aufgetaut - 1 Pck. Tortenguss, rot
Baiser und Fertigstellung
- 140 g Zucker
- 3 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1192 kJ / 282 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2h 30min
Amaretto-Cupcakes
3h
Erdbeer-Pfirsich-Trifle
1 godz. 35 min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 Min
Erdbeer-Donauwelle
2h 30min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5h
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4hod.
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Himbeertarte mit Mandeln
2h 30min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8h 40min
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min