Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g grelos cortados em pedaços
- 1300 g água
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 100 g toucinho fresco cortado em pedaços
- 100 g toucinho fumado cortado em pedaços
- 150 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g salpicão cortado em pedaços
- 500 g frango cortado em pedaços
- 100 g tomate em pedaços
- 1 malagueta vermelha seca (opcjonalnie)
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de sal
- 550 g feijão-encarnado cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 490 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Feijoada de porco com feijão-preto
12 Std. 50 Min
Rancho
24h
Guisado dos reis
13 Std. 10 Min
Feijoada à brasileira
6h
Tripas à moda da Régua
2 Std. 30 Min
Grão à alentejana
1 Std. 15 Min
Rancho
2 Std. 45 Min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Arroz de enchidos e feijão
35 dk
Frango na púcara
50 Min
Caldeirada de cabrito
2 godz. 50 min
Feijoca com entrecosto
1sa