Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 postas de bacalhau demolhado (1000 g aprox.)
- 100 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 4 dentes de alho
- 20 g colorau
- 30 g salsa, mais q.b. picada p/ polvilhar
- 400 g cebola cortada em rodelas
- 2 folhas de louro
- 1 pitada de sal
- 40 g vinagre
- 80 g pimento vermelho cortado em tiras
- Batata frita q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 381 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Bacalhau com vinho do Porto
45 min
Rancho
2h 45 min
Frango com molho de leitão
1 godz.
Frango na púcara
50 min
Bacalhau da alentejana
50 min
Frango de cebolada à angolana
30 min
Bacalhau à Gomes Sá
1 Std. 30 Min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Francesinha
1 godz.
Bacalhau à Zé do Pipo
1 godz.
Rojões com castanhas
2 Std. 40 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min