Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 300 g grelos s/ pé cortados em pedaços
- 1200 g água
- 300 g arroz carolino
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6161 kJ / 1474 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 248 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Esparregado à moda da Beira
50 Min
Roupa velha
25min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25min
Esparregado de grelos e nabiças
40 Min
Cozer 300 g de couve
20min
Arroz de tomate
30min
Migas de grelos com ovo escalfado
1 Std.
Arroz com cenoura e ervilhas
30min
Esparregado de feijão-verde
45 Min
Espetadinhas de peru com arroz de ervilhas e hortelã
1 Std.
Migas da Lousã
12 godz. 40 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min