Weiße Schokoladenmousse

Weiße Schokoladenmousse

4.3 75 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • weiße Kuvertüre in Stücken
    250 g
  • weiße Gelatine
    3 Blätter
  • Wasser, kalt
    800 g
  • Orangensaft
    30 g
  • Eigelb (Kl. M)
    1
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    600 g
  • Zucker
    20 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Kakaonibs
    1 TL
  • Erdbeeren in Scheiben und 4 Erdbeeren zum Garnieren
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 2607 kJ / 623 kcal
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...