Urządzenia i Akcesoria
Weiße Schokoladenmousse
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
weiße Kuvertüre in Stücken250 g
-
weiße Gelatine3 Blätter
-
Wasser, kalt800 g
-
Orangensaft30 g
-
Eigelb (Kl. M)1
-
Ei (Kl. M)1
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Zucker20 g
-
Zitronensaft20 g
-
Kakaonibs1 TL
-
Erdbeeren in Scheiben und 4 Erdbeeren zum Garnieren300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2607 kJ /
623 kcal
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Weiße Schokomousse
10 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 godz.
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Panna Cotta
5 godz.
Schokoladenmousse marmoriert
8 godz. 35 min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 godz. 40 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.