Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte

4.5 132 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Mehl
    150 g
  • Speisestärke
    25 g
  • Kakaopulver
    45 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Eier (Kl. M)
    7
  • Zucker
    175 g
  • Salz
    1 Prise
Füllung
  • Sauerkirschen (Abtropfgew. 340 g), abgetropft, Saft aufgefangen
    1 Glas
  • Kirschwasser
    140 g
  • Speisestärke
    25 g
  • Zucker
    60 g
  • weiße Gelatine
    5 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    1090 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
Schokosplitter und Fertigstellung
  • Zartbitterkuvertüre in Stücken
    100 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 1870 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...