![Laugenbrezeln Laugenbrezeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CE4AAA02-C3FA-413F-A139-AC0075F72816/Derivates/3b5625e6-24e8-4308-aed0-1669ddbf3639.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teiglinge
- 235 g Wasser, kalt
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 400 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Dinkelmehl Type 630
- 1 TL Backmalz
- 40 g Schweineschmalz
Lauge und Fertigstellung
- 2 TL Natron
- 50 g kochendes Wasser
- grobes Salz (z.B. Steinsalz) zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Zitronenschnecken
3h 30min
Laugenbrezeln
1h 15min
Naturjoghurt
12 Std.
Gedämpfte Zimt-Äpfel mit Vanille-Sabayon
20 Min
Brez'n
15h 45min
Laugenecken
3h
Kartoffeln für viele
35min
Weinknorzen (Weinreben)
17h 35min
Walnuss-Krokant
1h 30min
Kleiner Laugenkranz
2 godz. 10 min
Zwiebeln und Chili anbraten
20 Min
Baguette Rustica
4h 20min