Bollerwagenwurst

Bollerwagenwurst

4.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück

Składniki

  • Schweinehackfleisch
    150 g
  • Kalbshackfleisch
    150 g
  • fetter Speck gewolft (siehe Tipp)
    200 g
  • Schweinedarm (1,5 m lang)
    1 Stück
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    500 g
  • Eiswürfel
    130 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Senf
    1 geh. TL
  • frische Chilischote entkernt, in Stücken
    1
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Röstzwiebeln
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 333 kcal / 1392 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...