Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g farinha
- 50 g cacau em pó
- 20 g açúcar
- 150 g manteiga
Recheio
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 250 g natas
- 50 g açúcar
- 3 pés de hortelã
- 60 g iogurte natural
- Groselhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 437 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate riscado
1 Std.
Tarte fresca de maçã
6h
Enrolado de amêndoa
1 Std. 45 Min
Bomba de chocolate branco e framboesas
3h 45min
Mil-folhas de café
35 min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20min
Quente e frio
8 Std.
Bolo da partilha
45 Min
Torta de chocolate e castanha
1h 15 min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2 godz. 15 min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Tarte de limão e merengue
30min