Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl
- 230 - 250 g Wasser
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 40 g pflanzliches Öl und etwas mehr zum Bearbeiten und Beträufeln
- 1 Prise Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 1 - 2 Tomaten, in Scheiben (siehe Tipp)
- Meersalz, grobkörnig zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1sa 10 dk
Schoggistängeli-Cake
1sa 10 dk
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Rüeblisalat
15 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2sa 10 dk
Fruchtglace
5min
Burger-Brötchen
1h 45min
Grittibänze
2sa 10 dk
Mailänderli
3h
Berner Zopf
1h 45min