Urządzenia i Akcesoria
Brotteig
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 Portion
Składniki
-
30 g Butter, und etwas mehr zum EinfettenOlivenöl30 g
-
Wasser220 g
-
Zucker1 TL
-
2 - 3 TL Trockenhefe, (8 g)frische Hefe20 - 25 g
-
Mehl400 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
50 g
Kalorie
7347 kJ /
1755 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
18.5 g
Węglowodany
308 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Varoma® - Brötli
2 godz. 15 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Schnelles Brot
1 godz. 15 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1 godz.
Reis, gekocht
25 min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Ciabatta Brot
1 godz. 45 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.