Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln, mehligkochend in dünnen Scheiben (3 mm)1200 g
-
Gruyère in Stücken (2-3 cm)100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Vollrahm400 g
-
Salz1 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
544.4 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1898.6 kJ /
453.8 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Buchteln (Dampfnudeln) mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Walliser Rösti mit Birnenkompott
45 min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
35 min
Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis
1 godz. 20 min
Hackbällchen in Tomatensauce
1 godz. 10 min
Rüebli-Cupcakes
50 min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM5)
2 godz. 30 min
Weiche Brötchen
1 godz. 45 min
Poulet mit Kräuter-Zitronensauce und Reis
45 min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
2 godz.
Pasta alla Forno mit Bolognese- und Bechamelsauce
2 godz.
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min