Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln, mehligkochend in dünnen Scheiben (3 mm)1200 g
-
Gruyère in Stücken (2-3 cm)100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Vollrahm400 g
-
Salz1 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
544.4 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1898.6 kJ /
453.8 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
2 godz.
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 10 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Blätterteig-Rüebli
1 godz.
Chili con carne
45 min
Kürbis-Chai-Latte
30 min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 min
Pizzasauce
35 min
Spaghetti mit Käse-Erbsen-Sauce
40 min
Lachs auf Lauch-Frischkäse mit Frühkartoffeln
1 godz.
Schnelle Brownies
25 min
Buchteln (Dampfnudeln) mit Vanillesauce
1 godz. 40 min