Arepas de carne mechada (arepa pelúa)

Arepas de carne mechada (arepa pelúa)

4.6 311 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

Relleno
  • 260 g de cebolla
  • 20 g de puerro
  • 3 - 4 dientes de ajo
  • 500 g de aguja de ternera (en 2 trozos)
  • 1000 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
    100 g de pimiento amarillo, en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 200 g de tomate Mediterráneo Helios®
  • ½ cucharadita de comino molido
  • 1 cucharadita de orégano seco
Arepas
  • 320 g de harina de maíz blanco precocida
    320 g de harina de maíz amarillo precocida
  • 500 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
Montaje
  • 100 g de queso cheddar rallado

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 737 kcal / 3083 kJ
Białko 37.3 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 73.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 2030.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...