Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.6 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Wasser Zimmertemperatur
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe zerbröckelt
    20 g
    2 TL Trockenhefe, (8 g)
  • Salz
    1 TL
  • Weizenmehl
    400 g
Belag
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Mozzarella in Stücken
    200 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    250 g
  • Salz (opcjonalnie)
    2 - 3 Prisen
  • Basilikumblätter frisch, in Stücken
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...