Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 60 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser, Zimmertemperatur
- 1 TL Zucker
- 20 g frische Hefe, zerbröckelt
- 1 TL Salz
- 400 g Weizenmehl
Belag
- 1 EL Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mozzarella, in Stücken
- 250 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 2 - 3 Prisen Salz (opcjonalnie)
- 10 - 15 Basilikumblätter, frisch, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanische Tomatensauce
25 min
Griechischer Eintopf
45min
Pizza mit Gemüse
2h 5min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Ratatouille
40min
Spaghetti Bolognese
40min
Béchamelsauce
15min
Pizza Diavola
1h 45min
Pizza alla Marinara
1 godz. 35 min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min
Pouletcurry
35 min