
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 60 g Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser Zimmertemperatur
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe zerbröckelt
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 1 TL Salz
- 400 g Weizenmehl
Belag
- 1 EL Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mozzarella in Stücken
- 250 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 2 - 3 Prisen Salz (opcjonalnie)
- 10 - 15 Basilikumblätter frisch, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 607 kcal / 2544 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 78 g