Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Zucker
Creme
- 350 g Zucker
- 1000 g Milch
- 8 Eigelbe
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
Teig
- 300 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, kalt, in Stücken (3 cm)
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
Fertigstellung
- 50 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoggi-Sablés
1h 30 min
Osterkuchen
1h 45 min
Schoggi-Madeleines
30 Min
Mud cake
2sa 30 dk
Pistazien-Glace
10h 35min
Schenkeli
1 godz. 35 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4sa 40 dk
Herbstlicher Tirolercake
1sa 20 dk
Schoggistängeli-Cake
1h 10min
Getränkter Zitronencake
1h 30 min
Aargauer Rüeblitorte
2h