Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Zucker
Creme
- 350 g Zucker
- 1000 g Milch
- 8 Eigelbe
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
Teig
- 300 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, kalt, in Stücken (3 cm)
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
Fertigstellung
- 50 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carac
2h
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1h 15min
Fagotto Napoletano
2 Std. 15 Min
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24h
Schoggi-Eclairs
1h 15min
Schoggi-Madeleines
30 Min
Leichtes Schoggi-Küchlein
2 Std. 15 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 40min
Zuger Kirschtorte
4 Std.
Aargauer Rüeblitorte
2h
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4 godz. 35 min