Urządzenia i Akcesoria
Torta della nonna
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Zucker30 g
Creme
-
Zucker350 g
-
Milch1000 g
-
Eigelbe8
-
Salz1 Prise
-
Mehl150 g
Teig
-
Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche300 g
-
Butter kalt, in Stücken (3 cm)120 g
-
Eier2
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 TL
Fertigstellung
-
Pinienkerne50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1965 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Baumnussguetzli
1 Std. 15 Min
Zuger Kirschtorte
4 Std.
Osterkuchen
1 Std. 45 Min
Schoggi-Croustillant im Whoopi Pie-Look
1 Std.
Schoggi-Brownie mit Pepp
12 Std.
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1 Std. 30 Min
Cantucci
1 Std. 50 Min
Focaccia mit Salsiccia
2 Std.
Mandel-Guetzli
40 Min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 Std. 15 Min
Basler Brunsli
8 Std. 40 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.