Panzerotti alla Romana

Panzerotti alla Romana

4.4 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Weizenmehl
    320 g
  • Butter weich, in Stücken
    40 g
  • Wasser
    150 g
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Schinken, gekocht in Stücken
    50 g
  • Mozzarella gut abgetropft und in Stücken (2 cm)
    100 g
    100 g Scamorza, (oder Caciotta) in Stücken (2 cm)
  • Ei Eigelb vom Eiweiss getrennt
    1
  • Salz
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
Fertigstellung
  • Weizenmehl
  • Olivenöl zum Abraten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 362 kcal / 1515 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...