Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 180 g farinha tipo 65
- 125 g açúcar
- 125 g manteiga s/ sal fria, cortada em cubos
Recheio
- 300 g açúcar
- 2 limões (raspa e sumo)
- 4 ovos
- 40 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1013 kJ / 241 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de mirtilos
55 Min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 dk
Clafoutis de ananás
35 dk
Arrepiados de Almoster
1 godz. 20 min
Torta de café
45 Min
Brownies
30 Min
Minitortas
1sa
Tarte de coco e doce de leite
30 Min
Crumble de morango
40 dk
Queijadas da avó Cidália
1sa 30 dk
Tarte de limão e merengue
30 Min
Torta de leite condensado e coco
20 Min