Wersje kompatybilne
Panquecas com farinha de arroz e morangos em calda
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g farinha de arroz
- 10 g açúcar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos s/ glúten
- 1 pitada de canela em pó
-
240
g leite
lub 240 g bebida vegetal - 1 ovo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 145 g morangos em calda
- Gelado de nata q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas de aveia
15min
Crepes de trigo-sarraceno
15min
Trufas energéticas
10min
Panquecas integrais com requeijão
30 min
Barras de cereais
40 min
Mousse de aveia
8h
Crepes de aveia
10min
Papas de aveia com leite de amêndoa
8h
Bolachas de aveia recheadas com chocolate
50 min
Panquecas de aveia com bebida de amendoim
8 Std. 55 Min
Panquecas de aveia
20 min
Panquecas de banana e aveia
15min