Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-Free Dough
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to grease and brush
- 6 oz brown rice flour
- 3 oz cassava flour
- 2 tbsp potato starch
- 1 tbsp honey
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried parsley
- ½ tsp dried oregano
- 1 tsp dried basil
- 1 package rapid rise yeast
- 1 large egg
- 6 oz water
Assembly
- 3 tbsp pesto sauce
- fresh mozzarella (approx. 8 oz), sliced, to taste
- olive oil, to brush
- 1 plum tomato, sliced
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
All-Purpose Gluten Free Flour
5 Min
Coconut Butter
5 Min
Gluten-Free Monkey Bread
1 godz. 45 min
Coconut Milk Yogurt
20h
Gluten Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Chocolate Date Pudding
25 min
Gluten-Free Crepes
45 min
Gluten-Free Bagels
1h 50 min
Black Bean Brownies
35min
Gluten-Free Banana Bread
55 min
Gluten-Free Pizza Dough
1 Std. 10 Min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min