Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) troceado
- 370 g de leche condensada
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 ½ cucharadas de licor de naranja (Cointreau®, Grand Marnier®, triple seco, etc.)
- 70 g de avellanas tostadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de cacao puro en polvo
- 2 cucharadas de fideos de chocolate
- 2 cucharadas de granillo de almendra cruda tostada
- 2 - 3 cucharadas de copos de cereales variados
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1.46 g
- Węglowodany
- 9.18 g
- Tłuszcz
- 6.34 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rocas de chocolate blanco
50 min
Bombones de gianduja
1h
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Bombones de naranja
1h
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Bombones de toffee
3h 15min
Cannoli al cacao con crema de café
1h
Helado de avellana
5h 10min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Bocaditos de turrón
1h 40min
Trufas de chocolate negro
4h 30min