Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 50 g açúcar
- 50 g chocolate p/ culinária
- 50 g manteiga
- 70 g leite
Massa
- 200 g leite
- 50 g manteiga
- 30 g açúcar
- 20 g mel
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bengalas de Natal
50 Min
Chocolate quente de avelã
10 Min
Dedos de amêndoa
2h
Bolachas-dentadura
1h 20min
Dedos de salsicha do Halloween
1 Std.
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3 Std. 30 Min
Croquetes de batata e bacon
3h 35min
Muffins de cenoura e chocolate
40 Min
Piza múmia
1h 20min
Bolos-fantasma
1 Std.
Cemitério de Halloween
35 min
Waffles com molho de chocolate
1h 20min