Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 30 g avelã s/ pele
- 160 g farinha tipo 65
- 35 g cacau em pó
- 120 g manteiga
- 55 g açúcar
- 1 ovo
Peras
- 250 g água
- 250 g vinho da Madeira
- 200 g açúcar amarelo
- 1 laranja, só a casca
- 1 limão, só a casca
- 1 vagem de baunilha aberta ao meio
- 300 g pera cortada em quartos, s/ casca e s/ caroços (3 unid. aprox.)
Creme
- 500 g leite
- 100 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 25 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3041 kJ / 726.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 106.6 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 70.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de mirtilos
55 min
Tarte de pera e uva
50 Min
Tarte de maçã
50 Min
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 Min
Tarte de cereja e amêndoa
55 min
Torta de morangos
45 Min
Crumble de frutos
50 Min
Tarte de cerejas
55 min
Tarte de pera e amêndoa
1h 20min
Tarte de maçã para principiantes
45 Min
Leite-creme de chocolate
40 Min
Leite creme de café
15 Min