Urządzenia i Akcesoria
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stücke
Składniki
Mandelkuchen
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Mandeln150 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Eier3
-
Milch230 g
-
Mehl230 g
-
Backpulver1 Pck.
Schoko-Nougat-Guss
-
Mandeln, gehackt60 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken150 g
-
Nougat in Stücken70 g
-
Sonnenblumenöl30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1254 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchenspass!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nusskuchen
1 godz. 10 min
Zitronenkuchen
2 godz. 30 min
Nusskuchen
1 godz.
Schoko-Nuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Nussmuffins
45 min
Nusskuchen
1 godz. 45 min
Stracciatellakuchen
1 godz. 10 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Ameisenkuchen
2 godz.
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min