Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 150 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 190 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 3 Eier
- 150 g Milch
- 350 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Zitronenkuchen
2 Std. 30 Min
Muffins mit Schokoladenstückchen
1h
Rüblitorte
1 Std. 15 Min
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Nussmuffins
45 Min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1h 45min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 Std. 15 Min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2h 45min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 Std. 5 Min