Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 150 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 190 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 3 Eier
- 150 g Milch
- 350 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1h 10min
Joghurtkuchen
1h 40 min.
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min
Zitronenkuchen
2 Std. 30 Min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2h 45min
Nusskuchen
1 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Schokoladenkuchen
1h 25min
Rüblitorte
1 godz. 15 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min