Urządzenia i Akcesoria
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
15 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken170 g
-
weiße Schokolade in Stücken70 g
-
Zucker150 g
-
Eier2
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Bananen (ca. 400 g), sehr reif, in Stücken4
-
Mehl300 g
-
Natron1 TL
-
Salz¼ TL
-
Zimt½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Rosinen50 g
-
Sonnenblumenöl10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheiben
Białko
5 g
Kalorie
1302 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Schokolade
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bananenkuchen
1hod. 25min.
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2hod.
Kirsch-Pecannuss-Muffins
50min.
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3hod. 40min.
Bananenkuchen
1hod. 15min.
Emmer-Schoko-Muffins mit Kirschen
1hod.
Nussmuffins
45min.
Blitzkuchen
1hod. 10min.
Bananen-Nougat-Muffins
50min.
Kürbis-Walnuss-Kuchen
1hod. 10min.
Zimt-Apfel-Kuchen
3hod.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1hod. 5min.