Urządzenia i Akcesoria
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
15 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken170 g
-
weiße Schokolade in Stücken70 g
-
Zucker150 g
-
Eier2
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Bananen (ca. 400 g), sehr reif, in Stücken4
-
Mehl300 g
-
Natron1 TL
-
Salz¼ TL
-
Zimt½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Rosinen50 g
-
Sonnenblumenöl10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheiben
Białko
5 g
Kalorie
1302 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Schokolade
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Bananenkuchen
1 godz. 25 min
Kürbis-Apfel-Kuchen
3 godz.
Beeren-Kokos-Kuchen
2 godz. 10 min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 godz.
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 godz. 45 min
Bananenkuchen
1 godz. 15 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.
Schoko-Streusel-Muffins
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Kürbis-Walnuss-Kuchen
1 godz. 10 min
Bananen-Nougat-Muffins
50 min