Himbeer-Mascarpone-Torte

Himbeer-Mascarpone-Torte

4.2 860 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Eier getrennt
    4
  • Haselnüsse
    120 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Zucker
    100 g
Creme
  • Zucker
    100 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Mascarpone
    400 g
  • Vanillezucker
    1 TL
Himbeerguss und Fertigstellung
  • Zucker
    20 g
  • Wasser
    250 g
  • Tortenguss, rot
    1 Pck.
  • Himbeeren, frisch
    400 g
    400 g Himbeeren, TK

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...