Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Mascarpone-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Eier getrennt4
-
Haselnüsse120 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
-
Zucker100 g
Creme
-
Zucker100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Mascarpone400 g
-
Vanillezucker1 TL
Himbeerguss und Fertigstellung
-
Zucker20 g
-
Wasser250 g
-
Tortenguss, rot1 Pck.
-
400 g Himbeeren, TKHimbeeren, frisch400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1375 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Himmelstorte
5 Std.
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Tiramisu-Torte
5 Std.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Möhren-Pfirsich-Torte
6 Std.
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Schoko-Kiba-Kuchen
1 Std. 45 Min
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.