Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palometa adobada
- 4 - 5 dientes de ajo
- 1 cucharada de comino en grano
- 6 - 8 granos de pimienta negra
- 1 ñora sin semillas
- ½ cucharadita de sal
- 70 g de zumo de limón
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 4 filetes de palometa sin piel ni espinas, en trozos
Montaje y cocción
- 12 langostinos crudos grandes pelados
- 3 pimientos del piquillo cortados en 4 trozos
- 3 champiñones frescos cortados en cuartos
- 200 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 584 kJ / 139 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares a la americana
50min
Chipirones a la marinera
25min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bonito a la riojana
50min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Guiso de judías carilla con chipirones
5 Std. 15 Min
Chipirones rellenos
1h 10min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Bonito en escabeche
24 Std. 25 Min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min
Arroz negro de chipirones con verduras
1u. 20min