Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di farina
- 200 g di acqua, tiepida
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 250 g di cubetti di lardo
- 300 g di panna acida (20% di grassi)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 - 3 cipolle, tagliate ad anelli
- 1 mazzetto di erbe aromatiche miste, fresche, a piacere (es. erba cipollina, prezzemolo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Glassa al burro
5p
Lasagne verdi
1 godz. 15 min
Caramelle alle erbe aromatiche
1h 10 min
Limonata
5p
Läckerli di Basilea
1h 10 min
Knöpfli
50 Min
Panini farciti al salmone e cavolo cinese
15p
Frizzantino al limone
10p
Succo di primavera
Brak ocen
Panpepato lucernese
55p
Crostata di mele
1 godz. 15 min