Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di farina
- 200 g di acqua, tiepida
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 250 g di cubetti di lardo
- 300 g di panna acida (20% di grassi)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 - 3 cipolle, tagliate ad anelli
- 1 mazzetto di erbe aromatiche miste, fresche, a piacere (es. erba cipollina, prezzemolo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45min
Condimento allo yogurt
5 min
Salsa olandese
Brak ocen
Menu: Zuppa di topinambur, barbabietole alla wellington con verdure al forno, trifle di panpepato
3 Std.
Panna cotta al cioccolato bianco con frutto della passione
6 godz. 40 min
Purea di topinambur
40 min
Creste di gallo all'anice
Brak ocen
Purea di patate e porri con Brätkügeli
Brak ocen
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Chutney di mirtilli e rosmarino
45min
Meringa
10min
Glassa di zucchero
5 min