Pizza Margherita

4.6 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • olio di oliva per ungere
  • di acqua a temperatura ambiente
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • di lievito di birra fresco (20 g) , sbriciolato
    ½ cubetto
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (20 g)
  • di farina
    400 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura e finitura
  • di mozzarella a pezzi
    200 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    250 g
    di passata di pomodoro vellutata
  • di sale a piacere
    2 - 3 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate
    5 - 7 foglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...