Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
梅干蒸冬瓜
- 300 克 冬瓜 ,切片(厚約0.3公分)
- 15 克 蔥 ,切段
- 15 克 薑 ,切塊
- 15 克 梅干菜乾 ,以清水略為沖洗
- 20 克 香油
- 15 克 乾香菇 ,泡軟、切丁
- 100 克 五香豆干 ,切丁
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 15 克 素蠔油
山藥茶碗蒸
- 250 克 新鮮山藥 ,去皮、切塊(約4公分)
冬菇玉米湯
- 30 克 冬菇 (約6朵),泡軟後切條
- 150 克 牛蒡 ,去皮,切斜片
- 300 克 玉米 (約2枝),切段(約3公分)
- 70 克 紅蘿蔔 ,去皮、切滾刀塊
-
900
克 水
lub 900 克 高湯 - 20 克 新鮮香菇 ,切片
- 20 克 玉米筍 ,切斜片
- 20 克 豌豆莢 ,去蒂頭,切段
- 15 克 香菇醬油
- 10 克 新鮮香菜 ,只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1271.2 kJ / 303.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 10.1 g