Urządzenia i Akcesoria
Linzer Torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Dinkelkörner200 g
-
Mandeln200 g
-
Backpulver1 TL
-
Butter kalt, in Stücken170 g
-
Vollrohrzucker (oder Rohzucker)200 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Kirsch1 TL
-
Kakaopulver1 EL
-
Zimt1 TL
-
Gewürznelken, gemahlen1 Prise
-
Himbeerkonfitüre340 g
-
Eigelb zum Bestreichen1
-
Milch zum Bestreichen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1735 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Knöpfli
50 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Nussgipfel
1 godz. 40 min
Russenzopf mit Cranberries
3 godz.
Schenkeli
1 godz. 35 min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 godz. 35 min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min