Spitzbuben mit Glühweingelee

Spitzbuben mit Glühweingelee

3.6 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
40 Stücke

Składniki

Gelee
  • Rotwein
    150 g
  • Zucker
    100 g
  • Geliermittel für Konfitüre 2:1 (für 500 g Früchte)
    ½ Päckchen
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Nelke
    1
  • Kardamomkapsel nur ausgelöste Samen
    1
Guetzli
  • Zucker
    150 g
  • Mehl
    350 g
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Eiweiss
    1

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 109 kcal / 454 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...