Schupfnudel-Bratwurst-Auflauf

Schupfnudel-Bratwurst-Auflauf

4.4 922 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    400 g
  • Brokkoliröschen
    300 g
  • Bratwurst, roh grob
    400 g
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    500 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Frühlingszwiebeln (ca. 100 g), in Ringen
    2
  • Butter
    20 g
  • Milch
    250 g
  • Senf mittelscharf
    20 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Paniermehl zum Bestreuen
    35 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 493 kcal / 2062 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...