Pizza con spinaci e formaggio di pecora

Pizza con spinaci e formaggio di pecora

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di farina
    350 g
  • di acqua
    200 g
  • di lievito fresco (20 g)
    ½ cubetto
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di olio di oliva
    25 g
  • di zucchero
    1 pizzico
Farcitura
  • di mozzarella a pezzi
    250 g
  • di formaggio di latte di pecora a pezzi
    200 g
  • di pomodori pelati
    400 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di basilico, fresco sole le foglie lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di origano, secco
    1 cucchiaino
  • cipolla (circa 70 g), a metà
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    10 g
  • di foglie di spinaci, surgelate scongelate e strizzate
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 598 kcal / 2944 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...