Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di farina + q.b. per stendere l’impasto
- 200 g di acqua, tiepida + q.b. per inumidire
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
- 20 - 25 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
Farcire e completare
- 250 g di mozzarella, sgocciolata, a pezzi
- 1 cipolla, a metà
- 3 spicchi di aglio
- 20 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 250 g di funghi champignon, freschi, a fette (5 mm)
-
250
g di frutti di mare, misti, freschi
lub 250 g di frutti di mare, misti, surgelati e scongelati - 1 cucchiaio di succo di limone
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2894 kJ / 692 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di melone e lenticchie in bicchiere
Pas d’évaluation
Besciamella
15 Min
Risi e bisi
35min
Besciamella
15 Min
Pizza diavola
Pas d’évaluation
Tartufi assortiti al cioccolato
45min
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
40min
Pane al pomodoro e basilico
1 godz. 45 min
Torta al cioccolato e caffè
4 godz. 30 min
Pizza di patate
1h 10 min
Cornetti al prosciutto
35min
Polpette di carne in salsa di funghi
35min