Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
15
g di lievito fresco sbriciolato
lub 1 ½ cucchiaino di lievito secco (8 g circa) - 400 g di farina manitoba + q.b.
- 200 g di formaggio di capra morbido
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
-
1
rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 20 g di olio extravergine di oliva
- 16 pomodori ciliegino, a metà
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan Brioche
8 Std.
Pane tipo ciabatta
1 Std. 45 Min
Caramelle toffee
2h
Knöpfli
50 Min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
Brak ocen
Pizza quattro stagioni
Brak ocen
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1h 10min
Tortine alle fragole
1h 15min
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Impasto per pizza
1 Std.