![Pot-set plain yoghurt Pot-set plain yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/41B87E96-C22A-4243-AC83-80B882FA5D36/Derivates/4B132EAD-2B6C-440D-8298-AA230A5E9661.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g natural yoghurt
- 800 g full cream milk
- 40 g white sugar (optional - see Tips)
- 250 g water
- 30 g lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (vitamin C - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400.3 kJ / 95.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 45.9 mg
Alternatywne przepisy
Plain yoghurt
11 Std. 10 Min
Browned onions (200 g)
20 Min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Runny custard
15 Min
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 Std. 5 Min
Chicken velouté meal (TM6)
45 Min
Custard (TM6)
15 Min
Creamy vanilla yoghurt
13 Std.
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.