Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g natural yoghurt
- 800 g full cream milk
- 40 g white sugar (optional - see Tips)
- 250 g water
- 30 g lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (vitamin C - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400.3 kJ / 95.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 45.9 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Custard (TM6)
15min
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13h 5min
Natural yoghurt (Varoma method)
13h
Caramel toffees
2h
Peanut brittle
1h 30min
Honeycomb
1h 30min
Caramelised red onion chutney
24h
Yoghurt with apple and blueberry compote
13h
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Creamy vanilla yoghurt
13h
Yoghurt with red berry coulis
13hod. 20min