Urządzenia i Akcesoria
Sultana, apple and custard pastries
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 pieces
Składniki
Dough
-
caster sugar1 tbsp
-
full cream milk170 g
-
dried instant yeast (see Tips)2 tsp
-
butter softened40 g
-
baker's flour plus extra for dusting350 g
-
egg1
-
sea salt1 pinch
Custard
-
cornflour30 g
-
raw sugar50 g
-
egg1
-
full cream milk160 g
Assembly
-
baker's flour for dusting
-
sultanas90 g
-
apple (approx. 1 medium apple), peeled and cut into pieces (1 cm)90 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
full cream milk for brushing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
45.5 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
686.6 kJ /
163.4 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Chocolate zucchini mini loaves
1 godz. 30 min
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Banana bread
1 godz. 50 min
Chocolate chip cookies
50 min
Chocolate chip muffins
40 min
Butter biscuits
50 min
Basic muffin mix
30 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
ANZAC slice
1 godz. 40 min
Too easy chocolate cake
50 min
Buttermilk scones
35 min