Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla sin sal, para engrasar
Masa blanca
- 150 g de leche
- 25 g de mantequilla sin sal, en trozos
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 30 g de azúcar
-
250
g de harina de fuerza
lub 250 g de harina de trigo - 1 - 2 pizca de sal
Masa de chocolate
- 175 g de leche
- 25 g de mantequilla sin sal, en trozos
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 30 g de azúcar
-
245
g de harina de fuerza
lub 245 g de harina de trigo - 10 g de cocoa en polvo
- 1 - 2 pizca de sal
Bollos de erizo
- 100 g de chocolate con leche, en trozos
-
16
g de pasitas, cualquier tipo
lub 16 g de piñones -
8
nueces, en trozos
lub 8 almendras, en trozos - 1 yema de huevo, batida con 1 cda de agua para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel triple chocolate en capas
2 Std. 30 Min
Donas de chocolate
50 Min
Galletas de mantequilla
50 Min
Galletas con chispas de chocolate
40min
Bizcocho de chocolate y aceite de oliva (sin huevo)
45min
Panecillos de leche al vapor con chocolate
3h 35min
Galletas de jengibre
4u.
Galletas de mantequilla
50 Min
Galletas navideñas de canela
1h 45min
Pastel lava de chocolate
30 Min
Cuernitos
4u.
Galletas glaseadas
1 Std. 30 Min