Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla sin sal, para engrasar
Masa blanca
- 150 g de leche
- 25 g de mantequilla sin sal, en trozos
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 30 g de azúcar
-
250
g de harina de fuerza
lub 250 g de harina de trigo - 1 - 2 pizca de sal
Masa de chocolate
- 175 g de leche
- 25 g de mantequilla sin sal, en trozos
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 30 g de azúcar
-
245
g de harina de fuerza
lub 245 g de harina de trigo - 10 g de cocoa en polvo
- 1 - 2 pizca de sal
Bollos de erizo
- 100 g de chocolate con leche, en trozos
-
16
g de pasitas, cualquier tipo
lub 16 g de piñones -
8
nueces, en trozos
lub 8 almendras, en trozos - 1 yema de huevo, batida con 1 cda de agua para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas de mantequilla
50min
Garibaldis de chocolate
50min
Pastel de cajeta
1h 10min
Muffins de chocolate invertido
1h
Pastel avellanado crispie
3h
Mordiscos caseros
1h
Garibaldis
40min
Polvorones
1h
Choco-rol de chocolate
30min
Galletas bicolor
50min
Linzer de almendras y mermelada
1h 30min
Galletas con chocolate y café
30min