Wersje kompatybilne
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 500 g fresh spinach leaves
- 40 g plain flour
- 200 g semolina, plus extra for dusting
- 250 g ricotta cheese
- 1 large egg
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt, or to taste, plus extra for cooking
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 pinches dried chilli flakes
- water, for cooking
To Serve
- 1 Tbsp olive oil, for frying
- 100 g salted butter, diced, for frying
- 10 - 12 fresh sage leaves, for frying
- fine sea salt, to taste
- dried chilli flakes, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 368 kJ / 88 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1 Std. 30 Min
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Baba Ganoush
1 Std.
Baba Ganoush
1 Std.
Pea Gazpacho
4h 15min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 Std. 30 Min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Torta Pasqualina
1 Std. 50 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.