Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta

Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta

4.3 22 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
40 pieces

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    120 g
  • lemon thin peelings of skin only
    ½
  • fresh spinach leaves
    500 g
  • plain flour
    40 g
  • semolina plus extra for dusting
    200 g
  • ricotta cheese
    250 g
  • large egg
    1
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • fine sea salt or to taste, plus extra for cooking
    1 tsp
  • ground black pepper or to taste
    2 pinches
  • dried chilli flakes
    2 pinches
  • water for cooking
To Serve
  • olive oil for frying
    1 Tbsp
  • salted butter diced, for frying
    100 g
  • fresh sage leaves for frying
    10 - 12
  • fine sea salt to taste
  • dried chilli flakes (opcjonalnie) for serving

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 88 kcal / 368 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...