Urządzenia i Akcesoria
Torta Pasqualina
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 slices
Składniki
Filling
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only20 g
-
garlic cloves2
-
olive oil plus extra for brushing15 g
-
artichoke hearts marinated in herb oil, drained280 g
-
fresh spinach leaves rinsed300 g
-
dried mushrooms (porcini) soaked in warm water for 30 minutes, then drained30 g
-
dried marjoram⅛ tsp
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
medium eggs4
-
ricotta cheese450 g
-
whipping cream50 g
Hot Water Shortcrust Pastry
-
lard diced, plus extra for greasing140 g
-
salt1 tsp
-
water90 g
-
milk80 g
-
plain flour500 g
-
medium eggs4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
12.6 g
Kalorie
1527 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pascualina
1 Std. 45 Min
Fruit nectar
10 Min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 Min
Baked Spinach and Cheese Strata
9 Std. 45 Min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 Std. 55 Min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 Min
Apple tart
1 Std.
Fruit Nectar
10 Min
Salmon Tartare
25 Min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 Std.
Gilthead bream baked in a salt crust
35 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min