Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 50 g flocos de aveia finos
- 4 ovos
- 120 g iogurte natural
- 80 g açúcar mascavado escuro
- 180 g leite em pó
- 60 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 75 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1022 kJ / 245 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Panquecas de abóbora
40min
Bolo de espinafres e cenoura
1h 5min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10 min
Bolo de avelã e café
40min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Bolo de chocolate sem glúten
45min
Bolo de amêndoa
35 Min
Mousse de aveia
8h
Bolo de iogurte e pera
40min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Bolo rápido
50 Min