Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g amêndoa c/ pele
- 50 g sementes de abóbora
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 15 g coentros
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite
- 250 g alho-francês cortado em pedaços
- 400 g abóbora cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 150 g couve-de-bruxelas cortadas em pedaços
- 350 g tomate em pedaços
- 700 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 747.2 kJ / 178.6 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 426.3 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 Min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 Min
Creme de feijão-branco
30 Min
Creme de alho
1h 10 min
Sopa de feijão-branco
25 Min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40min
Sopa picante de couve-flor
30 Min
Creme de couves
50 Min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de abóbora e hortelã
40min