Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pão partido em pedaços
- 50 g azeite
- 3 dentes de alho
- 250 g grelos cortados em pedaços
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g alheira s/ pele partida em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 529 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Esparregado à moda da Beira
50min
Risoto à portuguesa
1h
Açorda de bacalhau com tomate
25 min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1h
Sopa ribollita
45min
Migas de broa com bacalhau
30min
Arroz Mediterrânico
50min
Migas de grelos com ovo escalfado
1h
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1h 15 min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30min
Açorda de marisco
30min
Bacalhau com broa e pimentos
1h