Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de fresas frescas, sin tallos
- 250 g de frambuesas frescas
- 70 g de azúcar
- 1 ¼ cdita de agar-agar
Masa
- 100 g de avellanas tostadas y peladas
- 120 g de mantequilla sin sal, fría, cortada en cubos (3 cm) y un poco más para engrasar
- 200 g de harina de trigo y un poco más para espolvorear
- ½ cdita de polvo para hornear
- 2 cdas de azúcar mascabado
- ½ cdita de canela en polvo (opcjonalnie)
- ¼ cdita de clavo de olor, molido (opcjonalnie)
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- 1 huevo
- 1 cdita de vainilla
- 2 - 3 cditas de agua fría
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glaseado de azúcar glass
10min
Choux y eclairs
1 Std. 30 Min
Hogaza rústica
24h
Bachour: Bombón de maracuyá (chocolate relleno)
2 Std.
Corona de espelta con queso panela, arándanos y romero
1 godz. 50 min
Panqué de chocolate y frambuesa
1 Std. 20 Min
Masa sablé
10min
Galletas con chispas de chocolate
50min
Galletas especiadas
1sa 10 dk
Panquecitos de nuez y vainilla
1h
Biscotti de chabacano y pistache
1h
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min