Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de fresas frescas, sin tallos
- 250 g de frambuesas frescas
- 70 g de azúcar
- 1 ¼ cdita de agar-agar
Masa
- 100 g de avellanas tostadas y peladas
- 120 g de mantequilla sin sal, fría, cortada en cubos (3 cm) y un poco más para engrasar
- 200 g de harina de trigo y un poco más para espolvorear
- ½ cdita de polvo para hornear
- 2 cdas de azúcar mascabado
- ½ cdita de canela en polvo (opcjonalnie)
- ¼ cdita de clavo de olor, molido (opcjonalnie)
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- 1 huevo
- 1 cdita de vainilla
- 2 - 3 cditas de agua fría
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Menú vegano
35 Min
Tarta de maracuyá
4h
Dacquoise
1 Std.
Pastel Frangipane
1h 45min
Pavlovas con frutos rojos
2h
Merengue de avellana con relleno de banana toffee
3h 15min
Queso de nuez
30 Min
Pan pita
1h 50min
Galletas rápidas de nuez
25 Min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2 godz. 30 min
Mayonesa (vegana)
10 min