Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa bernesa
- 50 g de echalots, partidos por la mitad
- 1 ramita de estragón fresco
- 50 g de vino blanco
- 1 cda de vinagre de vino blanco
- 200 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 4 yemas de huevo
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
Filete de res
- 800 g de carne de res, sin hueso, tipo New York (4 piezas)
- 2 - 3 cdas de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, fileteada
- 2 cditas de sal fina
- 4 pizcas de pimienta negra molida
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 4681 kJ / 1115 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Salsa holandesa
15min
Filete a la pimienta
20 min
Dip de alcachofa y portobello
30 min
Tartar de res con alcaparras, cebolla morada y aioli de jitomates deshidratados
1h 25min
Mantequilla de ajo y echalote
10min
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Salsa Bernesa TM6
20 min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 min
Salsa holandesa rápida
10min
Sándwich de filete de res
2h 30min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1h 30min